Yritys

Peuralan Konepaja Oy on hammaspyörävaihteita valmistava yritys. Toimintamme perustuu  vuosikymmenien kokemukseen, monipuoliseen konekantaan (noin 60 työstökonetta) sekä todella osaavaan ja asiantuntevaan henkilökuntaan.

Tuotanto

Vaihteiden komponenttien koneistus ja kokoonpano tapahtuu kaikki saman katon alla. Konepajan puolella toimitaan solusysteemillä, yksi työntekijä hoitaa useampaa konetta. Jokaisella työntekijällä on pääsääntöisesti oma osaamis-alueensa, kun saha laitetaan käyntiin alkaa jonkin ajan kuluttua solun toisessa päässä valmistua hammastettua / uritettua osaa valmiina lähtemään karkaisimolle. Hammaspyörät karkaistaan HRC 58–60 kovuuteen.

Nopean toimintavalmiutemme perustana on hyvä raaka-aine-, puolivalmiste-, ja valmisvarasto, jossa on muutamia satoja nimikkeitä. Täytämme varastoamme päivittäin, jonkin komponentin vähentyessä, on meillä puolivalmistevarastossa jo todennäköisesti sahattu, sorvattu tai hammastettu / uritettu osa lähtemässä karkaisuun. Isomman lämpökäsittelyerän vieminen mahdollistaa alhaisemman hintatason tuotteelle. 

Hammaspyörä- ja nuorrutetut akseliaineet sekä muut teräkset on pääsääntöisesti Imatran terästä. Vaihteiden rungot on valulaatua EN-GJL 200-250 (GRS 200-250).

 

Henkilökunta

Hakala Jari,  Latvala Antti,  Jokilahti Thomas,  Peurala Matti,  Alho Mikko,  Jokilahti Henna

lapuansanomat2019